Povestea casei mele!

Cand vine vorba de casa mea , imi dau seama ca mi-am pus tot sufletul in contruirea si mentirea ei , iar cu zambetul pe buze pot spune cu mandrie ca am ajuns in stadiul ,,foarte multumita" de rezultatele muncii mele.

La inceput ca orice om  facem mici s-au mari greseli ,inevitabile de altfel ,mai ales daca esti nestiutor in domeniu.
La inceput am avut destul de multe probleme cu consumul de energie electrica al casei mele , fiindca nestiitoare in cauza foloseam electrocasnice si alte elemente precum becuri , prize lampi cu un consum foarte mare , fara sa imi dau seama , mai precis crezand ca este corect asa , am mers pe ideea asta cativa ani, dupa care m-am decis sa fac o termografie a casei pentru a ma lamurii de unde atati bani de pe factura de curent.

Sa va lamuresc , ce inseamna o termografie ?
......este o termoviziune in inflarosu , cu o camera care scaneaza cladirea cu raze infrarosu , cu o camera care scaneaza cladirea cu raze infrarosii , pentru a se stabili de niste ingineri de specialitate care sunt locurile unde se pierde curentul, imaginile camerei sunt colore pentru a da un rezultat excelent si a gasi " buba".

Dar ,,buba" de-abia acum incepe , fiindca a trebuit dupa termoviziune sa fac si un audit energetic (ceea ce imi prinde bine acum) pemtru a incerca sa gasesti solutii pentru bubele casei mele.
Alaturi de o echipa de specialisti in domeniu am cautat solutii pentru pierderile de caldura si energie electrica , prin urmare mi-am izolat casa pe afara , mi-am schimbat geamurile , am schimbat toate prizele si becurile din casa datorita consumului  scazut , iar acum ma simt foarte confortabila in casuta mea moderna dar cu facturi normale pe care sa mi le pot permite.
Gradul unui consum de energie al unei case difera , incepand de la gradul A (cem mai scazut consum) si duce pana la gradul G ( cel mai crescut consum) eu eram mai spre final , acum sunt mai in varf.

Dupa un timp am constatat ca mai am nevoie de un singur lucru , de un certificat energetic , fiindca daca vreodata ma va bate gandul sa vand sau sa inchiriez locuinta este obligatoriu acest document , repezela mare nu este pentru ca in maxim 24 de ore il vei primi , iar apoi poti sta linistit , lupta a luat sfarsit.
Cel mai bine este sa gasesti solutii la probleme , nu sa le ascunzi drept perdele fiindca vei plati de te va ustura palma.


Acest articol participa pe platforma SuperBlog 2017 pentru proba cu numarul 12.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Bine v-am regăsit! !!

Spring SuperBlog 2018

Salutare , salutare ....Sunteți pregătiți ?  Pe locuri , fiți gata  Start !!!  S-a dat startul la cea mai interactivă și frumoasa compet...