Sa facem economie !

Cu asa timpuri grele ne confruntăm tot mai des cu lipsă banilor , si toții începem sa ne gândim la economie , sa economisim apa , curent electric si chiar mâncare , ne dorim sa economisim din toate .
Uneori este greu sa faci zilnic economie ,sa iti pui mereu poftele in cui si sa treci pe langa o cofetărie si nici sa te uiți nu îndrăznești .
Dar te'ai gandit ca pentru toate astea exista o rezolvare , nici eu nu credeam dar am realizat ca daca detin un certificat energetic  platesc mult mai putin la factura de curent .
Cum asa ? Foarte simplu , cu ajutorul unui auditor energetic care te ajuta sa iti clasezi imobilul unde locuiești in clasa reală de consum , acestea începând de la A (cel  mai scazut consum ) pana la clasa G ( cel mai ridicat consum).
Inainte de a afla despre aceste lucruri detineam o centrala pe curent electric care imi mânca tot salariul , cand imi venea factura la curent deja mi se albea parul in cap. Dar spre norocul meu cineva ma sfătuit sa o înlocuiesc cu o centrala pe lemne fiind mult mai avantajos si un consum mult mai mic.
Asa am fost sfătuită sa fac si cu toate becurile normale inlocuindu-le cu becuri economice,  astea da idei bune , economie perfecta !
In locul unui Expressor foarte scump de cafea am pus un alt Expressor mult mai avantajos la consumul de curent electric si asa cam toata casa mi-am inlocuit-o cu electronice si electrocasnice economice ajutandu-ma sa fiu mai linistită .
Ce pot spune sunt extrem de fericita de alegerile făcute ! Un certificat energetic mi-a adus fericire a si linistea in casa .
Acum pot sa merg la o cofetărie si sa ma indulcesc cu toți bani rămasi din economiile curentului electric .
Si daca tot vorbim despre asta sa va povestesc o întâmplare cu o mari sa de mea care sta in Bucuresti .
Are 69 de ani si după ce unchiul meu a murit a pierdut apartamentul in care locuia de o viata intreaga asa ca a trebuit sa isi achiziționeze un alt imobil , fica si ginerele ei i-au dat bani pentru a-si cumpara un apartament dar fiindca nu a gasit unul mic a fost nevoită sa isi ia unul mare , de acolo si problema , atâtea consumau in casa , avea totul nou nout dar se afla in clasa de consum G . Când am fost la ea in vizita se plângea de cat de greu o duce si cat de greu ii este sa le plătească pe toate cu o pensie de numai 400 de lei , de acolo mie mi sa facut mila de ea si am decis sa fac tot posibilul sa o ajut. Săracă cu 400 de lei unde sa dai mai întâi si bolnavă si medicamente si mâncare ! Offff !!! Dar norocul a fost de partea mea , cu ajutorul acestui certificat energetic apartamentul ei sa încadrat in clasa A de consum ! Chiar zilele trecute cand am vorbit cu ea era extrem de fericita ! Nici ei nu ii venea sa creadă ce diferenta era intre facturile de la curentul electric ! Afla si tu in ce clasa de consum se încadrează imobilul tau !!! Schimba-ti viața in bine ! Nu te costa mult si ai multe beneficii !!
Acest articol participa la cea de-a 7a proba Spring SuperBlog2016.

4 comentarii:

Bine v-am regăsit! !!

Spring SuperBlog 2018

Salutare , salutare ....Sunteți pregătiți ?  Pe locuri , fiți gata  Start !!!  S-a dat startul la cea mai interactivă și frumoasa compet...