Uff ,tehnologia asta

In acest secol tehnologia a preluat puterea, daca in trecut era destul de usor de folosit acum a devenit o corvoada , sI nu ma refer la folosirea internetului ci la conectica ,si asa va voi povesti o istorie amuzanta prin care am trecut.

   De obicei in casa eu sunt stapana tehnologiei, ma pricep la toate,  dar la lucruri mai simple , cand fac cate o traznaie reusesc sa o remediez, dar uite ca vine si partea grea. Sotul era plecat la servici si venea abia peste 3 zile si fix cand nu ma asteptam imi cedeaza router-ul , boom , fum a iesit din el,  daca pana acum m-am descurcat sa montez cabluri HDMI  , sa refac retele,  sau sa umblu cu adaptatoare HDMI , acu'I acu, ce sa fac ,fiindca stau departe de oras dar nici nu suport sa stau 3 zile fara Internet.

   La scurt timp am chemat o amica sa imi de-a o mana de ajutor,  din cate observasem se cam parlise firele,  de aprins se aprindea dar pace sa functioneze si internetul.
   Si am inceput l-am dezasamblat , i-am scos toate firele ,m-am uitat la ele, le-am taiat , le-am izolat , le-am bajbait ,le-am pus la loc dar intr-Un final dupa vro doua ore mi-am dat seama ca a fost in zadar la Un moment dat nu vroia nici sa se mai aprinda " Vai numai mie mi se putea intampla asa ceva " .
Fiind un router vechi a cedat rapid fiindca de wi-fi-ul meu beneficiaza toti copii care se strang la poarta si saracul router nu e de mirare ca a cedat.
   Fara a mai scoate vrun cuvant am plecat la oras cu prietena mea ,si ii zic " Hai dupa router ca eu nu stau 3 zile fara net".
    Una, doua deja eram in magazin in cautare de cel mai bun router.
  Am fost ajutata de un consultant al magazinului si dupa ce i-am pus 1000 de intrebari,  dansul mi-a recomandat un router dual-band si acum am inceput iar cu intrebarile.
- Da de ce un router dual-band ? 
-Fiindca routerele functioneaza pe diferite frecvente , 2.4GHz si 5GHz .
-Si router-ul pe care l-am adus pe ce banda functiona?  
- Acela era un router single-band si functiona pe frecventa 2.4GHz si cred ca a-ti avut probleme cu semnalul pe aceea banda din cauza interferentelor cu alte gadget-uri precum smartphone-uri , dispozitive Bluetooth ,hospot-uri wi-fi etc.
-Aha , cred  ca pricepui ceva , si router-ul celalalt dual-band ce are sau ce face in plus ? 
- Pai aproape toate routerele care dispun de banda 5GHz sunt standard AC si ofera o raza mai mica de acoperire dar cu semnal mult mai puternic fiindca banda folosita este mai putin aglomerata iar posibilitatea de a se interfera cu alte dispozitive este aproape inexistenta. 
-Asa deci,  as dori sa il cumpar , si as mai dori si un adaptor HDMI  .
-Bine Inteles doamna , in cateva minute revin.
 Off ,greu cu conectica da mai greu fara ea , vanzatorul mi-a recomandat sa folosesc cabluri din fibra optica acestea fiind mai bune .
Acum ajunsa acasa ,totul era deja mai simplu , doar sa instalez router-ul pentru wireless si gata,  ma pot bucura linistita de vizionarea unui film cu ajutorul noului meu adaptor HDMI  achizitionat .si a noului meu router dual-band.

acest articol este scris pentru proba cu nr 7 din campania SuperBlog2016!!! 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Bine v-am regăsit! !!

Spring SuperBlog 2018

Salutare , salutare ....Sunteți pregătiți ?  Pe locuri , fiți gata  Start !!!  S-a dat startul la cea mai interactivă și frumoasa compet...