Prajitura de portocale si mere cu glazura de ciocolată !!!

Buna dragii mei , astăzi m-am decis sa fac ceva dulce , având putin timp in care bebe meu dormea si vrând sa ma relaxez m-am dus la bucătărie sa vad ce reteta m-a i inventez!!!
Am inventat o reteta de prăjitură cu portocale si mere invelite in glazura.
Pentru asta ve-ti avea nevoie de urmatoarele ingrediente :
-4oua
-1 plic praf de copt
- 50gr făină
- 3 mere medii
- 1 portocală mare
-1 esenta de vanilie
-1 cana de zahar (150gr )
-1 pachet biscuiți Croco dulci (100 g)


Pentru glazura :
-100gr unt sau margarină cu unt
- 150gr ciocolată neagră
-1 esenta rom


Pasul1:Pentru inceput faramam biscuiți mărunt , peste ei adăugând ouăle , zahărul , praful de copt (stins in oțet) după care amestecăm pana ce compozitia se face vascoasa! !
-Pasul 2: După ce am amestecat punem si merele curățate si tăiate cubulete , si la fel facem si portocalele,  după care adăugăm faina, amestecând continuu si asigurandu-ne ca zahărul sa topit , faina sa amestecat si a iesit o compozitie vascoasa.
-Pasul 3: Incepem sa facem glazura , punem un ibric pe foc ,unde punem untul  (care este la temperatura camerei)iar mai apoi ciocolata ruptă in bucăți pentru a se topi mai repede cand aproape glazura este gata adăugăm si esenta de rom , glazura trebuie sa fie medie ,nici prea groasă nici prea subtire !!!
-Pasul 4: Luam 2-3 linguri din glazura pregătite pe care le adăugăm in compozitia deja pregatita, si amestecăm pana ce aceasta se va face maro sau neagră (depinde de cata glazura puneti).
-Pasul5: Pregătim tava , de preferabil o tava mai înainta ca cea dublă de cozonac , o tapetati cu hartie de copt , ulei si făină  , pentru a nu se lipi , după care turnam compozitia , si o băgăm la cuptor pentru 30-35 minute ( se verifica mereu cu scobitoarea).
-Pasul 6 : Când aproape prăjitură este gata , reincalzim glazura . Scoatem prăjitură din cuptor ,după care o tăiem in pătrățele si începem sa turnam glazura pe deasupra , aveti grija ca , cutitul sa fie bine ascuțit altfel nu se va tăia si o veți strica. Puteti opțional sa puneti zahar pudră pe deasupra ! Asta este reteta mea !! Pofta buna !!!!!

Sursa gustos.ro din pacate prajitura mea sa mancat imediat si nu am apucat sa ii fac poza. Dar acesta prajitura se aseamănă cu cea facuta de mine !!! Astept parerile voastre! ! 

5 comentarii:

Bine v-am regăsit! !!

Spring SuperBlog 2018

Salutare , salutare ....Sunteți pregătiți ?  Pe locuri , fiți gata  Start !!!  S-a dat startul la cea mai interactivă și frumoasa compet...