Sarbatorile lunii Decembrie

Fiindca sunt nascuta in luna Decembrie mi-a venit ideea de a va scrie acest articol , mai precis in acest articol veti gasii sarbatorii si zile importante ale lunii Decembrie.
1. Postul Craciunului , care este pe locul 2 dupa Postul Pastelui si este de o asprime medie , fiind un post important in calendar ortodox , postul dureaza  40 de zile si se incheie pe 24 Decembrie.
2. 1Decembie -Ziua Internationala a Romaniei.In aceasta zi comemoram Adunarea de la Alba Iulia din 1Decembrie 1918 si Unirea Transilvanie cu Romania.Din 1990 aceasta zi este celebrata in fiecare an ca zi nationala.
Ps.In plus in aceasta zi este  Mondiala a combaterii SIDA.
3. 3Decembrie Ziua internationala a persoanelor cu handicap .
Ziua Nationala a persoanelor cu dizabilitati a fost proclarata de Adunarea Generala a Organizatiei Natiunilor Unite in 1992.
4. 4Decembrie - Ziua mea de nastere.Ce? Nu ati aflat ca ziua mea este o sarbatoare importanta ? :)))
5. 6Decembrie -Mos Nicolae /Sf.Nicolae
-Da , in primul rand este si ziua mea .Ador acest Sfant.
Sfantul Nicolae este unul din cei mai  populari  Sfinti din Calendarul Ortodox datorita actelor sale de binefacere si datorita darurilor pe care copii le primesc in noapte 5-6Decembrie.
6. 10Decembrie -Ziua internationala a omului.
7. 18 Decembrie - Ziua minoritatilor nationale din Romania.
8. 25 Decembrie-Craciunul
Craciunul s-au Nasterea Domnului este o sarbatoare  crestina celebra anual pe data de 25 Decembrie (in calendarul gregorial) s-au pe 7 ianuarie (in calendarul iulian)
In Romania Craciunul este una din cele mai importante sarbatori religioase ale anului , in plus are farmecul ei datorita colindelor , Mosului Craciun care aduce daruri la copii cumintii, etc.
9. 31Decembrie-Revelionul
Revelionul s-au Ajunul Anului nou este ultima zi a anului din calendarul gregorial .Aceasta sarbatoare se manifesta prin adunari sociale unde se danseaza , de mananca , se distreaza, iar la mijlocul noptii se uita la un foc de artificii cu semnificatiia inceperii unu an nou .
Sper ca va placut.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Bine v-am regăsit! !!

Spring SuperBlog 2018

Salutare , salutare ....Sunteți pregătiți ?  Pe locuri , fiți gata  Start !!!  S-a dat startul la cea mai interactivă și frumoasa compet...