Se spune ca atunci cand rămâi însărcinată si aduci un copil pe lume este cel mai minunat lucru. Dar ce te'ai face tu daca copilul pe care-l porti in pântec este suspectat de sindromul Down?
Studiile arata ca peste 50% dintre femeile care afla la testele ADN ca copilul este suspectat de Sindromul Down renunta la sarcina. Ce credeti este corect?
Ce a-ti spune daca si părinții vostri ar fi facut la fel cu voi? Astazi nu a-ti fi existat.
Pornind de la titlu eu cred ca Sindromul Down nu este o boala,se poate trata . Acum câteva saptamani am întâlnit un caz pe facebook ,despre un bărbat trecut de 30 de ani care este "bolnav' de sindromul Down si culmea acesta munceste zi de zi făcând lucruri manuale pentru a se întreține. Deci vedeți? Se pot vindeca.
Este adevarat statul nu ajuta mai deloc un părinte ce are un copil cu acest sindrom ,cum nici sa găsească un loc de munca nu va fii foarte usor, toți se feresc de ei.
Dar ce inseamna de fapt Sindromul Down?
Sindromul Down sau Trisomie 21 reprezintă o afectiune cromozoiala , o afectiune din nastere care este prezența încă de la conceperea fatului cauzată de prezența unui cromozom 21.
In Romania nu exista o statistică încă dar avand in vedere la nivel global incidenta este de 1-800de nasteri iar de aici se poate estima ca sunt in jur de 30.000 de persoane cu astfel de sindrom.
Toate persoanele cu Sindromul Down reprezintă un grad de dificultate de învățare (retard mintal) . Gradul de dizabilitate diferă de la o persoana la alta si este imposibil de apreciat încă de la nastere cat de grav este acesta.
Nou-nascutul cu Sindromul Down are talia si greutatea normală corespunzătoare vârstei, hipotonia musculara, hiperextensibilitatea articulara si reflex Maro redus sau absent, reflexul rotulian este foarte slab.
Fata este rotundă cu profil facial plat datorită hiplopaziei oaselor propii ale nasului iar fruntea este bombata.
Fantele palpebrale sunt orientate oblic in sus si in afara.
Conductul auditiv este mic iar surditatea poate afecta 50% dintre pacienții cu acest sindrom la orce vârsta .
Sindromul Down apare la tot mai mulți copii ,peste tot in lume, cu preponderență in Occident unde vârstă la care femeile fac copii este foarte înaintată. Numărul total al celor afectați este estimat la nivel global de circa 40-50de milioane de persoane. In 2006 in romania existau peste 35.000 de astfel de persoane.
Daca s' ar înființa o campanie sau un ONG care sa sa se ocupe doar se acesti copii si ar face o petitie prin care sa ceară dreptul lor, le'ar fi mai usor si lor si părinților . Multi dintre ei sunt persoane sărace si nu pot face nimic pentru ca un tratament este costisitor financiar.
Nu întotdeauna viața e corecta dar cei care putem haideți sa-i ajutam.
Nu cred ca vom intelege ce simte un părinte care are copilul purtator al acestui sindrom, cum nici ce simte copilul fiind respins de toți .
Sindromul Down nu este o boala! !!!
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Spring SuperBlog 2018
Salutare , salutare ....Sunteți pregătiți ? Pe locuri , fiți gata Start !!! S-a dat startul la cea mai interactivă și frumoasa compet...
-
Am citit la viata mea foarte multe carti , unele mi-au lasat un gust amar pe cand altele mi-au transmis aceeasi emotie de fiecare data cand...
-
Ți s-a întâmplat vreodata sa treci pe lângă o femeie si sa te minunezi de cât de fin și frumos arata corpul ei ? Ți s-a ...
-
O dulce copilărie cu miros placut de libertate si fara grijile de astazi. Cred ca fiecare dintre nou are cate un regret in viata si acela ...
Ai mare dreptate , ar trebui sa-i ajute si pe ei cineva ...nu este usor sa fi parinte , copilul necesita foarte mare rabdare , iubire si atentie , mai ales copii cu anumite probleme , ei saraci au ai mai mare nevoie de iubire , afectiune etc
RăspundețiȘtergere😊😊😊😊 stiu
RăspundețiȘtergere