Mos Nicolae-Sf.Nicolae

Noi romanii il celebram pe Sf. Nicolae pe data de 6 decembrie .. de acolo si ziua mea de nume ..
Mos Nicolae sau Mos Neculai este un personaj legendar ,mitic care aduce daruri copiilor in Ajun de SF. Nicolae pe 5-6 decembrie.
Personajul are corespondenți in toata Europa precum in
Ungaria-Mikulas
Republica Cehă si Slovacia-Mikulas
Polonia-Miculaj.
Sf. Nicolae sa nascut in "ca280" in Patara, Lichia  si a decedat in "ca345" in Mira.
Se mai sărbătte si in Rusia, Scoția, Serbia.
oreș
Legenda  spune ca 3 surori fetele unui nobil sărac nu se puteau mărită deoarece aveau o situație financiară precară . Se spune ca atunci cand fata cea mare a ajuns la vremea maritisului ,Nicolae ajuns deja Episcop ,a trecut noaptea si ia lăsat in fata usii un saculet cu aur .
Povestea sa repetat si la fata cea mijlocie , iar nobilul vrând sa afle cine ii face un bine lui si ficelor  sale sa pus de paza.
In noaptea aceea la vazut pe episcop cum a lăsat saculetul de bani. Se spune ca Sf. Nicolae a drumul drumul saculetului pe horn care a cazut intr-un ciorap pus la uscat, de acolo si traditia de a agață ciorapii la semineu.
După ce tatăl fetelor a vazut cele întâmplate , Sf Nicolae la rugat sa nu spună nimănui despre ce văzuse , dar nobilul nu sa putut abtine si a spus mai departe ceea ce văzuse.
De atunci or cine primea un cadou neasteptat ii mulțumea lui Mos. Nicolae.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Bine v-am regăsit! !!

Spring SuperBlog 2018

Salutare , salutare ....Sunteți pregătiți ?  Pe locuri , fiți gata  Start !!!  S-a dat startul la cea mai interactivă și frumoasa compet...