Și când îmi vine nebuneala sa fac dulciuri fug repede în bucătărie , fie ce o fi . Ieri , fiind o vreme așa de urâtă , văzând ca toți ceilalți din casa au fiecare câte o preocupare mi-am zis sa dau o fuga pana în bucătărie sa fac ceva de mâncare , dar de la cartofi la cuptor am sărit direct la clătite , placinta cu mere și prajitura cu mascarpone și am stat în bucătărie ore bune ,dar îmi place , ador sa fac dulciuri .
Astăzi va voi prezenta o rețetă de placinta cu mere , este o rețetă simpla dar foarte gustoasa .
Ingrediente :
1 pachet de foi de placinta (400 grame)
1.5 kg mere (acrișoare )
120 grame de zahar
Intre 80-120 gr de faina (depinde de soiul de mere ales , cât de zemoase sunt )
1 linguriță de scorțișoară
Zeama de la o lămâie
100 ml de ulei
Stafide
Zahar pudra pentru finisat placinta
Pași de urmat !
1) Mere alese trebuie sa fie tari și acrișoare
2) De preferat ar fi ca foile de placinta sa fie lăsate în frigider peste noapte pentru a se decongela în voie .
3) Curățăm și răzuim merele pe o răzătoare cu găurile mari și imediat adaugam zeama de lămâie și amestecam pentru a evita oxidarea lor .
4) Pregătim compoziția adăugând peste merele răzuite , zahărul , scorțișoară ,stafidele și faina .
5) Intre timp dam drumul la cuptor pentru a se încălzi și pregătim ta .
Începem prin a unge tava cu ulei ,cu ajutorul unei pensule , după care punem folie de copt (eu prefer sa folosesc fiindcă nu mi se lipește nimic ) după care mai ungem și hârtia de copt . Intr-un pachet de foi de placinta sunt 12 foi ( 400 gr) eu am folosit 6 la baza iar 6 peste umplutura .
Ungem fiecare foie și le așezăm una peste alta în tava iar capetele pe pereții tăvii .
Eu am folosit smantana pentru a unge foile intr-un strat foarte subțire (de preferat sa fie smantana de țară ) . După ce am așezat cele 6 foi adaugam umplută și o nivelam ușor , după care continuam sa acoperim cu celelalte 6 foi. La final împingem capetele foilor pentru a nu rămâne ridicate .
6) Suntem aproape de final. Cu un cuțit bine ascuțit tăiem placinta cu grija în forme pătrate pentru a ne fi mai ușor după coacere . Atenție sa nu deranjați umplutura moale .
7) Băgați placinta la cuptor unde va sta circa 40-45 de minute pana va trece testul cu scobitoarea .
8) După coacere placinta va sta 2-3 ore acoperita cu un prosop de bucătărie pentru a se fragezii și pentru a se racii. După care o tăiem după urmele de cutit făcute anterior și o decoram cu zahar pudra !!!!
Pofta buna !!!!
Astăzi va voi prezenta o rețetă de placinta cu mere , este o rețetă simpla dar foarte gustoasa .
Ingrediente :
1 pachet de foi de placinta (400 grame)
1.5 kg mere (acrișoare )
120 grame de zahar
Intre 80-120 gr de faina (depinde de soiul de mere ales , cât de zemoase sunt )
1 linguriță de scorțișoară
Zeama de la o lămâie
100 ml de ulei
Stafide
Zahar pudra pentru finisat placinta
Pași de urmat !
1) Mere alese trebuie sa fie tari și acrișoare
2) De preferat ar fi ca foile de placinta sa fie lăsate în frigider peste noapte pentru a se decongela în voie .
3) Curățăm și răzuim merele pe o răzătoare cu găurile mari și imediat adaugam zeama de lămâie și amestecam pentru a evita oxidarea lor .
4) Pregătim compoziția adăugând peste merele răzuite , zahărul , scorțișoară ,stafidele și faina .
5) Intre timp dam drumul la cuptor pentru a se încălzi și pregătim ta .
Începem prin a unge tava cu ulei ,cu ajutorul unei pensule , după care punem folie de copt (eu prefer sa folosesc fiindcă nu mi se lipește nimic ) după care mai ungem și hârtia de copt . Intr-un pachet de foi de placinta sunt 12 foi ( 400 gr) eu am folosit 6 la baza iar 6 peste umplutura .
Ungem fiecare foie și le așezăm una peste alta în tava iar capetele pe pereții tăvii .
Eu am folosit smantana pentru a unge foile intr-un strat foarte subțire (de preferat sa fie smantana de țară ) . După ce am așezat cele 6 foi adaugam umplută și o nivelam ușor , după care continuam sa acoperim cu celelalte 6 foi. La final împingem capetele foilor pentru a nu rămâne ridicate .
6) Suntem aproape de final. Cu un cuțit bine ascuțit tăiem placinta cu grija în forme pătrate pentru a ne fi mai ușor după coacere . Atenție sa nu deranjați umplutura moale .
7) Băgați placinta la cuptor unde va sta circa 40-45 de minute pana va trece testul cu scobitoarea .
8) După coacere placinta va sta 2-3 ore acoperita cu un prosop de bucătărie pentru a se fragezii și pentru a se racii. După care o tăiem după urmele de cutit făcute anterior și o decoram cu zahar pudra !!!!
Pofta buna !!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Bine v-am regăsit! !!